U Bundárů nabízí speciální pizzy

KRHOVÁ: Taky máte rádi pizzu? Dobrotu, kterou k nám, stejně jako všude na světě, zavál gastronomický vítr z Itálie?

Dnes je jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších pochutin, které někdo řadí k Fast foodu a jiní zase tvrdí, že pizza, ta pravá pizza, není žádná rychlokvaška, jako třeba párek v rohlíku. Pravdou je druhá varianta. Přece jenom upéct křupavou, chuťové správně namixovanou pizzu, je stejně jednoduché a zároveň složité jako si myslet, že když znám recept na svíčkovou, tak ji umím.

Jak to v naší zemi bývá, dobrotu Made in Italia nabízí téměř každá restaurace a kvůli tomuto gastro fenoménu vznikly i tisíce pizzerií. Ne však všechny k tomu přistoupily zcela férově. Sehnat si recepturu na těstový základ a pak na něj "mastit" jedno přes druhé, zase tak složité není. Klient jen stěží přece pozná, jestli dostal pizzu "poctivou" a nebo právě onu rychlokvašku, na níž je potřeba hlavně vydělat, že? Tuhle filozofii rozhodně ale nesdílejí například v restauraci U Bundárů v Krhové.

Před lety, když majitel Ludovít Bundár o rozšíření jídelního lístku rozhodl, přizval si specialistu přímo z Itálie, aby personál zaškolil a na jejich vlastní oči ukázal, jak se pravá pizza opravdu vyrábí. Toho se U Bundárů drží dodnes. "Ani na chvíli mne nenapadlo, že budu lidem nabízet pizzu jen podle toho, co si o ní někde dočtu a potom systémem pravdy a omylu zkoušet najít to pravé, ořechové," zdůrazňuje majitel restaurace.

Dnes, v mezi Krhovjany oblíbené restauraci, naleznete nabídku 29 druhů pizzy o velikosti 32 cm a k tomu dvě, především mezi mladými vyhledávané, menší dobroty, jejíchž největší výhodou je, že si můžete pizzu sami poskládat :-) Na ceníčku naleznete všechny možné ingredience v jejich váhové "kategorii", přesně popsány i s adekvátní cenou. Nutno dodat, že tato varianta opravdu zaujala.

Nemá jen tradiční surovinový základ

U Bundárů šli s možností vychutnat si poctivou, pravou pizzu ještě dále. Asi všichni víme, že jedním ze základů její výroby jsou spařená drcená rajčata ve formě omáčky, která se před pečením na těsto maže. Napadlo Vás ale, že vynikající pizza může vzniknout, i když její povrch namažete namísto rajčat smetanovým základem? Je tomu tak, a je výborná ! 

Nehodí se samozřejmě moc k "ostřejším" a nebo pikantnějším surovinám, které se na ni následně přidávají, ale k těm chuťově jednodušším a nejrozšířenějším rozhodně ano. Doporučujeme vyzkoušet :-)

No, a aby toho nebylo málo, nesmíme zapomenout, že Vám v restauraci U Bundárů všechny varianty pizz nabídnou nejen v tradiční moučné verzi, ale i z těsta z cereální mouky. Takže kaloriehlídající dámy, a nebo Vy, jenž bílou mouku z nějakého důvodu nemůžete a nebo nechcete, tady si pizzu rozhodně vychutnáte.

Dobrou chuť !

Tomáš Koutný